Voorpagina

Palestijns meisje wint internationale wiskundeprijs!

Gaza is, op het genocidale af, afgelopen zomer kapot gebombardeerd door de Israëlische bezettingsmacht. Meer dan tweeduizend doden, het overgrote deel burgers, waarvan zo’n vijfhonderd kinderen, zijn afgeslacht door ‘het meest morele leger van de wereld’, dat aangestuurd wordt door de ‘enige democratie in het Midden-Oosten’.

En dan lees je dat een 14 jarige Palestijns meisje, Dania Husni al-Jaabari, een internationale prijs heeft gewonnen. Jawel: zij blinkt uit in wiskunde.

Die ene zin uit dat mooie gedicht van, Rafeef Ziadeh, kan niet vaak genoeg worden herhaald, want het is echt op alles wat de Palestijnen doen van toepassing: “We teach life, sire!”

Op de site van mecaforpeace is er meer informatie te vinden over de internationale wiskunde competitie.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!