Voorpagina

Palestina volwaardig lid Unesco

In totaal hebben 14 landen tegen gestemd, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Duitsland. 107 landen waren voor lidmaatschap, zoals Brazilië, Rusland, China, India, Zuid-Afrika en Frankrijk. Groot-Brittannië was een van de 40 landen die zich van stemming onthielden.

Voorafgaand aan de stemming dreigden de VS te stoppen met het financieren van de Unesco als Palestina volwaardig lid zou worden.

In 1990 is in de VS een wet ingevoerd die financiering verbiedt van elk VN-orgaan dat Palestina als volwaardig lid erkent. Dit zou betekenen dat de Unesco omgerekend 50 miljoen euro per jaar zou verliezen, oftewel 22 procent van haar budget.

De Israëlische afgevaardigde Nimrod Barkan liet weten dat Israël de VS hierin hoogstwaarschijnlijk volgt. Dan zou in totaal een kwart van het Unescobudget verdwijnen. ”Dit maakt het de organisatie onmogelijk om haar missie te volbrengen”, voorziet Barkan.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!