Voorpagina

Racisme in Marokko: ‘Verboden om appartementen aan Afrikanen te verhuren’

Een bord met de mededeling dat een appartement niet verhuurd mag worden aan Afrikanen. Het is de trieste realiteit in Marokko, dat te kampen heeft met veel Afrikaanse  migranten. Het incident is een van de vele gevallen waaruit blijkt dat de donkere burgers nog altijd achtergesteld worden. Vooral donkere migranten (je hebt ook donkere Marokkanen, vooral in Zuid-Marokko) hebben het zwaar te verduren:

“Blacks in Morocco have been marginalized for centuries, with the dominant Moroccan culture defining this marginalized group as ‘Abid (slaves), Haratin (a problematic term that generally meant freed black people or formerly enslaved black persons), Sudan (black Africans), Gnawa(black West Africans), Sahrawa (from the Saharan region), and other terms which make reference to the fact that they were black and/or descendants from slaves.”

Lees het hele (veel genuanceerdere verhaal) hier

Foto: Western Sahara Project via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!