Voorpagina

Racistische moord op Irakese moeder in VS

Racistische moord op Irakese moeder in VS met een briefje waarop stond: “ga terug naar je land, terrorist”.

Bewerking vanuit verschillende bronnen door: DocJazz / Oorspronkelijke bericht van: GlobalPost

Een Irakese moeder van vijf kinderen is zaterdag 24 maart overleden in het ziekenhuis in San Diego nadat zij zwaar mishandeld op woensdag was aangetroffen in haar woning, met naast haar een briefje waarop stond: “ga terug naar je land, terrorist”.

Shaima Alawadi was 32 jaar, en werd door haar tienerdochter zwaargewond gevonden in de woonkamer van haar huis in El Cajon, San Diego County in Californie, in de Verenigde Staten. De dochter, Fatima Alhamidi, vertelde dat haar moeder met een ijzeren staaf herhaaldelijk op haar hoofd was geslagen. Volgens een vriendin van de familie, Sura Alzaidy, vond de aanval plaats op het moment dat de vader de jongere kinderen naar school aan het brengen was, aldus CNN. Een week eerder was ook al een vergelijkbaar dreigbriefje in de tuin achtergelaten, maar de familie had hier geen aangifte van gedaan. Volgens de dochter dacht haar moeder dat het ging om een kwajongensstreek van kinderen uit de buurt.

In een interview met CNN vertelde dochter Fatima dat niets uit het huis was weggenomen. Ze zei: “Waarom hebben jullie me mijn moeder ontnomen? Ze was mijn beste vriendin. Waarom? Waarom hebben jullie dat gedaan? Ik wil dat weten. Geef me er een antwoord op.”

Het gezin bestaat uit drie dochters en twee zonen, varierend in leeftijd van 7 tot 18. Ondanks het feit dat er geen diefstal had plaatsgevonden, en de bedreigingen op het briefje, wilde volgens CNN de politie niet aangeven of de moord werd behandeld als een door haat gemotiveerd misdrijf.

N.B. De reden waarom dit nieuwsbericht hier gepubliceerd is, is omdat Nederlandstalige nieuwsbronnen hebben verzuimd over deze racistische moord op een moslima te berichten. Het verzoek aan alle Nederlandstaligen die dit lezen is om dit bericht verder te verspreiden, en zich aan te melden bij de Facebookpagina die voor Shaima is opgericht.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!