Voorpagina

Bouwstop megamoskee Marseille

De megamoskee in het Franse Marseille voldoet niet aan alle planologische eisen. De bouw moet stopgezet, oordeelt een lokale rechtbank. Het godshuis zou gaan zorgen dat moslims niet langer samen hoefden te komen in garages en huiskamers.

De moskee schiet onder meer tekort in de parkeergelegenheid. Volgens de rechtbank maken de bouwers onvoldoende duidelijk hoe ze in 450 parkeerplaatsen willen voorzien. Inmiddels heeft het plan 18 maanden vertraging opgelopen. De toekomst van het 22 miljoen euro kostende project is nu onzeker, meldt AFP.

Het gebouw zou onderdak gaan bieden aan een forse gebedszaal, een koranschool, een bibliotheek, een restaurant en een theehuis. Volgens moslimleiders staat het symbool voor de erkenning van de forse lokale moslimgemeenschap.

Ondergrondse islam
Ook regeringspartij UMP toonde zich enthousiast. Yves Moraine, leider van de lokale UMP-afdeling, roemde in juli de toegankelijkheid van de moskee. Hij vindt het project beter dan ‘een ondergrondse islam waarbij gelovigen in kelders moeten bidden.’ President Sarkozy zou er ook zo over denken.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!