Voorpagina

Rosenthal: EU moet meer doen voor Arabische regio

In de Volkskrant verscheen vandaag een opinieartikel van de hand van Uri Rosenthal (Minister van Buitenlandse Zaken):

“Meer nog dan anderen heeft de EU een bijzondere verantwoordelijkheid om de transitie in de Arabische regio te ondersteunen. Deze kans mag Europa niet laten lopen.”

“De turbulente ontwikkelingen in Tunesië en Egypte hebben ons allemaal op scherp gezet. Een breed gedragen protest van de bevolking heeft op indrukwekkende wijze openingen bewerkstelligd naar democratie en meer respect voor mensenrechten. Mede dankzij sociale media hebben burgers de klemmende deken van de repressie van zich afgeworpen. De behoefte aan vrijheid, democratie, een menswaardig bestaan – materieel en immaterieel- en behoorlijk bestuur blijkt universeel. De waarden waarop de Europese Unie is gegrondvest, leven evenzeer in de harten van onze buren aan de zuidkant van de Middellandse zee.”

Lees verder

Wel vindt hij het nog te vroeg voor sancties:

We vinden alle 27 dat het 1-2-3 dagen te vroeg is voor sancties. Onze eerste prioriteit is dat onze burgers veilig zijn. We moeten voorkomen dat we het nog gevaarlijker voor ze maken’, aldus Rosenthal. (FD)

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!