Voorpagina

Rotterdamse halal voedselbank van Rahma Hulsman breidt uit

De Rotterdamse halal voedselbank van Rahma Hulsman breidt uit. Sinds de oprichting in 2010 is het aantal afnemers sterk toegenomen. Rahma opereert momenteel vanuit een kelderbox, maar binnenkort verhuisd ze naar een ruimte in een wijkcentrum in Delfshaven. Van de 32 gezinnen die ze momenteel van halal voedsel (geen varkens- en dierlijk vet bijvoorbeeld) en drinken voorziet, gaat het in 28 gevallen om alleenstaande vrouwen met kinderen. Hoewel het eten en drinken voldoen aan de halal-voorschriften kloppen er ook niet-moslims bij Rahma aan de deur. 

Rahma weet hoe het is om in armoede te moeten leven. Zelfs heeft ze het ook niet breed gehad. Ze begrijpt als geen ander hoe moeilijk het is om voor basale dingen als eten en drinken afhankelijk te moeten zijn van de vrijgevigheid van anderen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!