Voorpagina

Sarkozy: Netanyahu is een leugenaar

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft onbedoeld zijn ongezouten mening gegeven over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. ‘Ik kan hem niet meer zien, hij is een leugenaar’, zei Sarkozy vorige week op de G20-top in Cannes.

Het gesprek werd opgevangen door journalisten van het Franse nieuwsprogramma Arrêt sur images.

Sarkozy deed zijn uitspraak tegen de Amerikaanse president Barack Obama. Ook die bleek niet gecharmeerd van Netanyahu, meldden Franse media vandaag. ‘Jij bent hem zat, maar ik heb elke dag met hem te maken’, zou Obama hebben gezegd.

Het is onduidelijk in welke context Sarkozy kritiek uitte op Netanyahu.
Ook zou Obama zich ontevreden hebben getoond over het Franse besluit om het volwaardige lidmaatschap van de Palestijnen bij de VN-organisatie Unesco te steunen.

Lidmaatschap

Obama maakt zich zorgen over de gevolgen voor andere VN-organisaties als de Palestijnen daar ook het volwaardige lidmaatschap winnen. Dan is de Amerikaanse regering namelijk gedwongen om ook van die instellingen de financiering te stoppen.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!