Voorpagina

Saudiërs investeren 135 miljoen in Limburg

Sabic (Saudische petrochemie maatschappij) creëert meer banenin Limburg dan Wilders deed als politicus.

Bron: Nu.nl

AMSTERDAM – Het petrochemische bedrijf SABIC uit Saudi-Arabië investeert de komende anderhalf jaar 135 miljoen euro in zijn fabriek in het Zuid-Limburgse Geleen.

Dat liet het bedrijf, dat voor zeventig procent in handen is van de Saudische staat, donderdag weten.

De investering moet de fabriek van SABIC concurrerender en milieuvriendelijker maken. Na uitvoering van alle werkzaamheden neemt de productie met twee procent toe, aldus SABIC. Ook wordt er dan ‘veel minder’ CO2 uitgestoten.

SABIC produceert in Geleen grondstoffen voor de productie van plastics. In Limburg werken tweeduizend mensen voor SABIC. Daar zitten ook de werknemers van het Europese hoofdkantoor in Sittard bij.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!