Voorpagina

Schoolkinderen uit New York vanaf volgende Eid vrij?

Wel als het aan de aankomende burgemeester van New York ligt. Volgens de site Al-Arabiya.com zijn zowel de democratische kandidaat Bill de Blasio als zijn republikeinse tegenstander Joe Lhota voor de invoering van vrije schooldagen voor moslimfeesten.

13 procent van de leerlingen in New York hebben een islamitische achtergrond en deze kinderen moeten nu vaak kiezen tussen een islamitische feestdag en een toets. Volgens De Blasio is dat niet eerlijk, omdat scholen wel vrij geven voor de Christelijke en Joodse feestdagen.

Het zou dan gaan om de twee grootste islamitische feesten: Eid al-Adha en Eid al-Fitr. De huidige burgemeester, Bloomberg, is tegen het plan. Maar op 5 november zijn de nieuwe verkiezingen.

Foto: Stephanie Kilgast http://www.flickr.com/photos/_sk/3551592589/

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!