Voorpagina

Shamaa’il Intensive 2015: integrale lezing van hadithcollectie van At Tirmidhi

Cordoba Academy brengt ons weer een mooi evenement: van vrijdag 15 mei tot en met zondag 17 mei, verzorgen zij een maqra’ah (integrale lezing) van de Shamaa’il van Imam At-Tirmidhi (moge Allah hem genadig zijn). Deze klassieke tekst bevat prachtige  overleveringen over het karakter van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem). Shaykh Mohammed Daniel zal de tekst volledig lezen in het Arabisch en deze verder toelichten in het Engels.

Een eerdere maqra’ah van Cordoba Academy vond plaats in 2012 aan de Islamitische Universiteit Rotterdam. Het was een bijzonder weekend, waar ook Shaykh Jalal (IUR), Shayk An Ninowy (Syrië/Irak/USA) en Shaykh al Bakkali (Den Haag) ons beloonden met hun aanwezigheid (Shaykh Jalal las zich met name een slag in de rondte!). Dat was een bijzondere verzameling geleerden op een rijtje. Wij Blijven Hier! was aanwezig en we waren, op zijn zachtst gezegd, flink onder de indruk van al die kenniskanonnen om ons heen!

Deze maqra’ah van de Shamaa’il zal plaatsvinden in Waalwijk in Moskee Nur. Mis deze geweldige  kans niet en meld je aan bij shamaailintensive2015@gmail.com (kosten weekend: 50,-). Hopelijk zien we elkaar daar. Als je onze Noureddine tegenkomt, salamiseer ‘m in ieder geval!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!