Voorpagina

Sharia4Holland pleit voor gescheiden toiletten

Als het aan de radicale islamitische groepering Sharia4Holland ligt bieden restaurants, café’s en uitgaansgelegenheden zo spoedig mogelijk aparte toiletgelegenheden voor mannen en vrouwen. Tevens pleit de organisatie voor gescheiden sportteams en aparte gelegenheden tot douchen achteraf. Moslims in Nederland reageren verheugd, tegenstanders vrezen ‘een stap terug naar de middeleeuwen’.

“Mensen moeten zo bescheiden zijn niet de aandacht van het andere geslacht te trekken”, aldus woordvoerder Farid El Sadouq van de groepering. De scheiding van mannen in vrouwen geldt in de eerste plaats binnen islamitische gebedshuizen om de aandacht niet af te leiden van het bidden. El Sadouq citeert: “En als gij haar (zijn vrouwen) om iets vraagt, vraagt het dan van achter het gordijn. Dat is reiner voor uw hart en haar hart.” (aya 53 van Soera De Partijscharen) Dit principe moet eveneens in andere publieke gelegenheden gelden volgens Sharia4Holland.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!