Voorpagina

Somalië: Ergste humanitaire ramp ter wereld

DEN HAAG – De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben giro 555 geopend voor giften voor de slachtoffers van de droogte in delen van Kenia, Ethiopië en Somalië.

Er is al geruime tijd geen regen gevallen in de Hoorn van Afrika, en de verwachting is dat het nog lang gaat duren voordat het weer gaat regenen, aldus de SHO maandag.
”Hierdoor worden miljoenen mensen door hongersnood getroffen, de ergste hongersnood in 60 jaar”, aldus een verklaring van SHO.

”Hierdoor worden miljoenen mensen door hongersnood getroffen, de ergste hongersnood in 60 jaar”, aldus een verklaring van SHO. Een woordvoerder van de organisatie zei de indruk te hebben dat de gemiddelde Nederlander niets eens van het probleem af weet. ”We willen dan ook vooral dat er aandacht voor komt.”

Door de droogte mislukken oogsten, sterft het vee en stijgen de voedselprijzen. De hulporganisaties verwachten een ernstige crisis die nog maanden gaat duren. ”Grootschalige en langdurige hulp is nodig.” (nu.nl)

Al Jazeera’s Inside Story over Somalië

Somaliërs in Engeland helpen thuisland

Volledig artikel

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!