Voorpagina

Spaanse non verkocht 25.000 Marokkaanse baby’s

Mercedes Hoces, Spaanse non, werd onlangs gehoord door de rechter in Madrid, voor haar betrokkenheid bij de diefstal en verkoop van 25.000 Marokkaanse baby’s aan Europese families.

Bron: www.bladna.nl

Vervolgd voor illegale detentie, valsheid in geschrifte en vervalsing in de jaren ’80, zou de 80-jarige non, Marokkaanse gezinnen hebben aangemoedigd om hun kinderen achter te laten in ruil voor sommen van 3500 tot 9000 dirham.

Said Chramti, voorzitter van de “Rif vereniging voor de mensenrechten”, vertelde aan bladi.net dat twee Spaanse vrouwen uit Melilla, Francoise D. en Maria A., mogelijk slachtoffers zijn van Mercedes Hoces. De twee hebben DNA-tests afgelegd en wachten op de resultaten.

De zaak van de twee jonge vrouwen, die veel op elkaar lijken en in dezelfde wijk van Melilla wonen, is zeer omstreden in de Spaanse enclave. Volgens Chramti worden de ADN-resultaten er met veel ongeduld verwacht.

De twee vrouwen die enorm veel in gemeen hebben, denken dat ze zussen zijn die door Mercedes Hoces werden verkocht.

Een andere non, nu in de Spaanse stad Granada gevestigd, zou bij dezelfde kinderhandel betrokken zijn. Nochtans is zij volgens Said Chramti, nog niet gehoord door de rechter.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!