Voorpagina

Speciaal hoofddoekontwerp voor Canadese agentes

Islamitische politieagentes in Edmonton(Canada) krijgen een hoofddoek, die speciaal voor hen ontworpen is. De hoofddoek bedekt hoofd en nek. De politie van de vijfde grootste stad in Canada laat weten dat ze geen problemen hebben met hoofddoeken bij de politie, omdat de politie wil meegaan met de veranderende diversiteit in de samenleving.

Het ontwerp van de politiehoofddoek. Foto: http://metronews.ca/

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovendien zegt het korps dat het belangrijk is dat iedereen, die de inwoners van de stad wil beschermen en dienen welkom is, ongeacht ras, cultuur, religie of seksuele oriëntatie.

In Nederland is het niet toegestaan voor politieagentes om een hoofddoek te dragen.

Bron en foto: http://metronews.ca/news/edmonton/877459/edmonton-police-approve-hijab-headscarf-design-for-female-officers/

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!