Voorpagina

“Staat betrokken bij geweld tegen moslims Myanmar”

Etnisch geweld tegen de islamitische Rohingya’s in de provincie Rakhine van Myanmar (het vroegere Birma) komt wijdverspreid voor, soms zelfs met de steun van staatsveiligheidsdiensten of lokale beleidslui. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die over nieuwe satelietbeelden beschikt. Op de beelden, geschoten op 3 en 8 november, is te zien hoe huizen en andere bezittingen van de Rohingya-minderheid veelvuldig vernietigd werden eind oktober.

De internationale mensenrechtenorganisatie vraagt aan Barack Obama, die maandag als eerste Amerikaanse president in de geschiedenis van het land een bezoek brengt aan het land en een ontmoeting heeft met president Thein Sein in Rangoon, om druk te verhogen, opdat er een einde komt aan het etnisch geweld tussen boeddhisten en moslims. Voor de zomer was er ook al een opflakkering van het conflict. (Lees verder op HLN.be)

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!