Voorpagina

Stille tocht van moslims en joden in Frankrijk

Bij een beschieting voor een Joodse school in de stad Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk zijn maandag drie doden en twee gevonden gevallen. Leiders van de joodse en islamitische gemeenschappen in Frankrijk gaan een gezamenlijke stille tocht organiseren.

Leiders van de joodse en islamitische gemeenschappen in Frankrijk gaan een gezamenlijke stille tocht organiseren. Ze willen zo de slachtoffers van de aanslagen in beide gemeenschappen herdenken. De mars staat gepland voor zondag in Parijs.

Richard Prasquier van de Joodse organisatie Crif maakte het voornemen dinsdag bekend. Samen met andere joodse en islamitische vertegenwoordigers bracht hij een bezoek aan de Franse president Nicolas Sarkozy. ,,De tocht is alleen van betekenis als hij samen wordt gehouden”, aldus Prasquier.

Maandag pleegde een schutter een aanslag op een joodse school, waardoor vier doden vielen. Vorige week werden twee aanvallen uitgevoerd op militairen, waardoor drie militairen van Noord-Afrikaanse afkomst omkwamen. Bij de aanvallen werd steeds hetzelfde wapen gebruikt.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!