Voorpagina

Stop de genadeloze repressie in Syrië!

Syrische veiligheidsdiensten en militairen lijken een grootschalige en systematische aanval op burgers te hebben geopend. Vreedzame protesten worden genadeloos neergeslagen. Zelfs in het ziekenhuis zijn gewonde demonstranten hun leven niet zeker. De VN-Veiligheidsraad onderneemt onvoldoende actie om de repressie in Syrië te stoppen. Amnesty vindt het tijd voor een sterke resolutie.

Vreedzame demonstraties worden in Syrië genadeloos neergeslagen. Gewonde demonstranten worden in ziekenhuizen door medisch personeel en veiligheidspersoneel gemarteld en opgepakt. Ook hulpverleners zelf lopen gevaar om te worden ze opgepakt voor het helpen van gewonden.

Amnesty International wil dat de VN-Veiligheidsraad met een stevig en wettelijk bindend standpunt komt. Daarin moet de VN-Veiligheidsraad opnemen dat de lidstaten het gewelddadige optreden in Syrië veroordelen, dat de situatie in het land moet worden voorgelegd aan de aanklager van het Internationaal Strafhof, dat er een wapenembargo wordt ingesteld en dat de buitenlandse tegoeden van president Bashar al-Assad en zijn naaste medewerkers bevriezen.

Help mee de druk op te voeren. Teken de petitie en vraag de ministers van Buitenlandse Zaken van Brazilië, Zuid-Afrika en India om de resolutie over Syrië te steunen en zo te helpen het bloedvergieten in het land te beëindigen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!