Voorpagina

Stuur een warme groet naar een vluchteling in Jordanië

Een rapport van UNHCR (juni 2014) bevestigde het al: het aantal vluchtelingen wereldwijd heeft de historische kaap van 50 miljoen overschreden en komt zo tot het hoogste aantal sinds de Tweede Wereldoorlog.

Een van de landen die het hoogst aantal vluchtelingen opvangt, is Jordanië. U herinnert zich vast nog de kille beelden waarbij Syrische en Irakese kinderen een van de koudste winters in de regio moesten trotseren met niets meer dan een plastieken tentje, slippers en een licht truitje. Vader Winter staat weer voor de deur… Wat kan jij doen om te helpen?

 

 

 

 

Je kan een vluchteling (of meerdere) een warme wintergroet sturen door een persoonlijke wenskaart te sturen. De Nieuwsjaarkaart is automatisch gelinkt aan een donatie van 10 euro, wat op zijn beurt wordt uitbesteed aan voedselbonnen, kachels en jassen voor de inwoners van deze wijk die het het hardste nodig hebben.

Het wenskaartidee komt van drie Nederlandse dames die om privé- en werkredenen vaak naar het Midden Oosten reizen. Het Collateral Repair Project is ter plaatse actief en zorgt er voor dat jouw 10 euro besteed wordt aan datgene waar het voor bestemd is én steunt lokale handelaars door alles ter plaatse aan te kopen. Je kan dus geen goederen opsturen via dit project.

Stuur nu een wenskaart en doneer hier!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!