Voorpagina

Superhelden geïnspireerd door de Islam

Zelfs voor de Amerikaanse president Barack Obama bleef het niet onopgemerkt. Nu kunnen New Yorkers het ook binnenkort zien, de eerste superhelden van de Arabische wereld maken hun filmdebuut tijdens de New York Film Festival.

Naif Al-Mutawa presenteerde gisteren “THE 99”, zijn serie met in de hoofdrol bovennatuurlijke personages. Zijn creaties zijn ook verschenen als strips, samen met Superman, Batman en Wonder Woman. Ze zijn gebaseerd op de 99 attributen van Allah in de Koran, zoals de wijsheid, grootmoedigheid en tolerantie.

Batina, wat staat voor de Verborgen, is een boerka-dragende karakter uit Jemen, terwijl Widad, de Liefdevolle, lang glanzend bruin haar heeft en afkomstig is uit de Filipijnen. De reus Jabbar, de Krachtige, is een inwoner van Saoedi-Arabië en lijkt op de Hulk. Als hij niest kan hij een huis laten instorten en zijn aanraking kan een baksteen doen breken. Dit zijn enkele van Al-Mutawa’s helden op een missie om het kwaad te overwinnen.

Lees verder.

Bekijk hier Al-Mutawa’s presentatie bij TED

Ook zal er binnenkort een documentaire te zien zijn over de maker van The 99, Al-Mutawa, genaamd Wham! Bam! Islam! Bekijk hier de trailer.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!