Voorpagina

Supervrouwen!

Voor ons zijn alle moslima’s superhelden. Feministisch tijdschrift Lover richt haar spotlight op getekende supervrouw Qahera…

Hoe Qahera strijdt voor de vrouwen van Egypte

Terwijl in het Westen de superheldin naar de achtergrond lijkt verdwenen, redt een mysterieuze gesluierde superheldin vrouwen in Egypte van mishandeling. Met de creatie van de webcomic Qahera lijkt definitief afgerekend te worden met het Westerse idee dat de islamitische sluier een teken van onderdrukking zou zijn. LOVER-redacteur Jennie Barbier doet verslag van een bijzondere, krachtige superheldin die de representatie van Egyptische moslimvrouwen in de media van hun slachtofferrol ontdoet.

Lees verder op Tijdschrift Lover.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!