Voorpagina

Turkije levert energie aan Gaza

Turkije heeft besloten een stroomschip richting Gaza te sturen. Het schip zal overheidsgebouwen, ziekenhuizen en scholen van stroom moeten voorzien nadat Israël praktisch alle stroomvoorzieningen heeft afgesloten.

Turks.nl meldt:

Het schip met een energiecentrale aan boord moet zo’n 100 megawatt aan elektriciteit leveren. De energievoorzieningen in Gaza hebben veel schade opgelopen door Israëlische aanvallen. Ook werden waterpompen geraakt waardoor een deel van de inwoners geen schoon drinkwater meer hebben. Turkije stuurde eerder al 8 grote generatoren die de waterpompen moeten voorzien van elektriciteit.

Het stroomschip moet ervoor zorgen dat er geen stroomuitvallen meer ontstaan in ziekenhuizen, scholen en overheidsgebouwen. Door gebrek aan stroom hadden ziekenhuizen veel moeite met het behandelen van gewonden.’

Origineel bericht hier te vinden op turks.nl

(afbeelding: Turks.nl)

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!