Voorpagina

[TV] Mijn Moskee Is Top

In deze aflevering gaat Umar langs de gebedsruimte van de TU Delft en Samira naar de Kocatepe-moskee in Rotterdam.

In zes afleveringen geven Samira el Kandoussi en Umar Mirza een uniek kijkje in de keuken van moskeeën in Nederland. In de zes afleveringen worden twaalf uiteenlopende moskeeën bezocht. Het programma laat zien hoe de bezoekers hun moskee beleven en schetst tegelijkertijd een beeld van het islamitische leven in Nederland.

Terwijl op de hogescholen van  Den Haag en Amsterdam ophef is ontstaan over de aanwezigheid van gebedsruimten, haalt men in de TU Delft de schouders op over de bidplek voor moslims. Umar neemt er voor deze eerste aflevering een kijkje. De ruimte is moeilijk te vinden en niet alle gelovigen weten dat hij bestaat. Eerstejaars student Industrieel Ontwerpen Esra bidt bijvoorbeeld onderaan een trap op de 4e verdieping.

Samira gaat  naar de Kocatepe-moskee in Rotterdam. Zij laat zich rondleiden door Sefa, een stevige geëmancipeerde vrouw die de Turkse man moderne manieren wil bijbrengen. Ze organiseert voor hen computerlessen en kookcursussen.


Bekijk de video in andere formaten.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!