Voorpagina

[TV] Mijn Moskee Is Top

In deze aflevering gaat Umar langs de gebedsruimte van de TU Delft en Samira naar de Kocatepe-moskee in Rotterdam.

In zes afleveringen geven Samira el Kandoussi en Umar Mirza een uniek kijkje in de keuken van moskeeën in Nederland. In de zes afleveringen worden twaalf uiteenlopende moskeeën bezocht. Het programma laat zien hoe de bezoekers hun moskee beleven en schetst tegelijkertijd een beeld van het islamitische leven in Nederland.

Terwijl op de hogescholen van  Den Haag en Amsterdam ophef is ontstaan over de aanwezigheid van gebedsruimten, haalt men in de TU Delft de schouders op over de bidplek voor moslims. Umar neemt er voor deze eerste aflevering een kijkje. De ruimte is moeilijk te vinden en niet alle gelovigen weten dat hij bestaat. Eerstejaars student Industrieel Ontwerpen Esra bidt bijvoorbeeld onderaan een trap op de 4e verdieping.

Samira gaat  naar de Kocatepe-moskee in Rotterdam. Zij laat zich rondleiden door Sefa, een stevige geëmancipeerde vrouw die de Turkse man moderne manieren wil bijbrengen. Ze organiseert voor hen computerlessen en kookcursussen.


Bekijk de video in andere formaten.

Volg Wij Blijven Hier! ook op Twitter 

4 Reacties op [TV] Mijn Moskee Is Top

 1. avatar isho says:

  ik ben een fan van turkse moskeeen….hun kappers knippen als de beste te wereld

 2. avatar ChrisD says:

  Mooie vraag is dat he van el Kandoussie: “hoe kijken Nederlanders eigenlijk tegen u aan?” …. kortom ze is zelf geen Nederlander en haar geïnterviewde ook niet? Hmm, dat geeft wel bepaalde inzichten. Ik dacht met een landgenoot te maken te hebben, maar nee ze wil er niets van weten.

 3. avatar dinges says:

  @ ChrisD
  Wat nog veel erger is, aanvullend op jouw opmerking.
  “Wat ik ironisch vind is hoe programmamakers en opportunisten in afwezigheid van niet-moslims, bakkeleien over het incasseringsvermogen van de on-gelovige. Niet-Moslims in het bijzonder. Waar ik me nog meer aan stoor is dat anderen niet alleen bepalen dat ik me niet beledigd mag voelen, maar dat ze bij voorbaat al bepalen dat ik beledigd zal zijn.

  (kleine knipoog m.b.t. Abdelkarim. Ik geeft toe dat ik het filmpje nog niet heb gezien)

 4. avatar Lea says:

  De gebedsruimte aan de TU Delft is kennelijk een moskee, en nog ‘top’ ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.