Voorpagina

Uitblinkende islamitische wetenschappers in 2014!

Het jaar 2014 kan voor islamitische wetenschappers als een succesvol jaar worden gezien. Binnen verschillende wetenschapsdisciplines beginnen steeds meer moslims door te breken. In het verlengde hiervan valt het op, dat de wetenschappelijke doorbraken steeds vaker plaatsvinden in landen met een islamitisch karakter.

Een kort overzicht van een aantal opvallende doorbraken:

Genetica

  • Dr. Sherif El-Khamisy, een geneticus die werkzaam is voor de Center of Genomics en (CG) en Zewail City of Science and Technology (ZC) in Egypte, identificeerde in 2014 een afwijking in genetische interacties bij verschillende personen.
  • Een onderzoeksteam, geleid door een Iraanse bioloog en geneticus, dat in verschillende West-Afrikaanse landen actief is als trainingsspecialist op het gebied van diagnostische technologie.

Wiskunde

  • Maryam Mirzakhani, een Iraanse wiskundige, die de eerste vrouwelijke winnaar is van de prestigieuze Fields Medal. Zij is doorgebroken in het wetenschapsveld van complexe geometrie.

De volledige lijst van islamitische wetenschappers en hun verdiensten, is te raadplegen op de website van onislam.net.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!