Voorpagina

Uitbreiding Moskee van de Profeet is race tegen de tijd

Een team van 6000 mensen, van ingenieurs tot constructiewerkers, spant een race tegen de tijd om de expansie van de Moskee van de Profeet (of: Al-Masjid al-Nabawi) in Medina af te krijgen.

Niet enkel de moskee wordt uitgebreid, ook diens omgeving moet worden aangepast. Zo hebben al meer dan honderd eigenaars de centrale buurt noodgedwongen moeten verlaten inclusief de Ansar markt, het Aqwaf gebouw en een oud kinderziekenhuis. Ook de Koning Abdulaziz bibliotheek en enkele grote hotels staan nog op de lijst van gebouwen die plaats zouden moeten ruimen.

De totale oppervlakte na de werken wordt  geschat op 12,5 hectare en zou 5,5 miljard euro kosten. Het constructiebedrijf hoopt dankzij dit project 1,8 miljoen moslims te kunnen verwelkomen.

Lees meer hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!