Voorpagina

Uw kinderen toch nog allochtoon!

Ook kleinkinderen van immigranten moeten als allochtoon worden aangemerkt, zodat de problemen die zij veroorzaken niet voor rekening van autochtonen komen. Daarvoor pleit de PVV vandaag bij minister Piet Hein Donner (CDA) van Binnenlandse Zaken.

Volgens PVV-Kamerlid Joram van Klaveren is dit nodig om goed inzicht te krijgen in de voortgang van de integratie van deze generatie, bijvoorbeeld in de statistieken van het CBS. ‘Niet-westerse allochtonen zijn nog altijd oververtegenwoordigd in de criminaliteitscijfers. Straks zien we dat niet meer, omdat ze te boek staan als autochtoon’, aldus Van Klaveren vanmorgen in verschillende media. ‘Meten is weten.’ Wat er precies met die cijfers moet worden gedaan, weet hij niet.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!