Voorpagina

Vader vermoorde familie toont buitengewone barmhartigheid

Enkele maanden geleden overleed de hele familie van Dr. Taufiq in een brand die aangestoken was door zeven jongemannen. De vader vertelt na de veroordeling over zijn familie: “Het uiteindelijke doel van deze vier fantastische mensen was om samen te leven en te werken, om primair de gemeenschap en de mensheid van dienst te zijn.”

Toen hem gevraagd werd of hij de aangeklaagde mannen haatte vanwege hetgeen zij zijn familie hebben aangedaan, zei de neurochirurg: “Ik haat de misdaad, niet de mensen.” Hij voegde toe: “ze hebben niet toegegeven wat ze hebben gedaan. Ze hebben gelogen. Ze zullen de rest van hun leven moeten doorbrengen met die daad op hun geweten.” Hierop dankte hij alle politie, slachtofferhulp, zijn collega’s en alle religieuze gemeenschappen in Leicester – Christenen, Moslims, Hindoes, Sikhs enzovoorts – en zei: “Ik heb geen familie meer in het Verenigd Koninkrijk, maar ik beschouw nu het hele land en de mensen van Leicester als mijn familie.”

Lees hier meer.

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!