Varkensgelatine in geitenkaas, visgelatine in vruchtensap en varkenshaar verwerkt in je brood.
Denk je halal bezig te zijn, blijkt dit nog maar de vraag. Foodwatch is een emailactie begonnen naar minister Schippers, om etiketregels te wijzigen. Blijkbaar zijn er mazen in de wet, waardoor producenten ingredienten kunnen verwerken, zonder deze (duidelijk) op de verpakking te vermelden. Wil jij ook weten wat er in je voedsel zit? Teken de emailactie hier:
Emailactie foodwatch
Pssst..
Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Dit delen:
Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!
Eén reactie op "Varkenshaar in ons brood"
SA, dat wisten we dus al lang, toch? Dat is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw bekend, althans in alternatieve kringen. Als je je realiseert hoe in islam het concept werkt van de wisselwerking tussen de tastbare wereld en de spirituele wereld dan zou je er eng van worden. Kijk om je heen om het resultaat te zien: waar is onze adaab, ons bewustzijn. De voorbeeldige mensen van weleer waren niet voor niets als de dood dat ze iets haraams om makruhs aten. Laat ons voorbeeld volgen. Het alternatief vind je in de natuurvoedingswinkels. Mag je deen iets kosten? En ten slotte: minder eten is ook nooit weg, dat vermindert ook je “ecological footprint”, zoals we dat in deze tijd zeggen. AlhamduliLlah