Voorpagina

Vechtsport en de reis naar Islam

Een goede vriend stelde me voor aan het idee dat het beoefenen van vechtsporten een moslim kan helpen bij het ​​bereiken van een hogere spirituele verbinding met God. Ik had altijd vechtsporten  geassocieerd met de Aziatische cultuur en de oosterse religies zoals Zen Boeddhisme, de link met de Islam kwam niet meteen bij me op.

Maar na het bijwonen van aikido en karate lessen van mijn vriend Imran in zijn dojo in de Verenigde Arabische Emiraten vorige maand, begonnen de correlaties zich te ontvouwen voor mijn ogen. De stemming werd gezet toen, net vóór het begin van een twee uur durende strenge en zorgvuldige training, een aantal studenten en de sensei geassembleerd het Islamitische zonsondergang gebed bidden, bekend als maghrib.

Elke techniek die zij beoefenden tijdens de sessies werd met nauwkeurigheid uitgevoerd, dit eist beheersing van de subtiele bewegingen van been, arm, hand en rug. Studenten van verschillende achtergronden en religies lieten zien dat zij met enorme geduld deze bewegingen herhaalden, in hun streven om een kleine stap dichter bij te komen om de vechttechniek met precisie uit te kunnen voeren.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!