Voorpagina

Verenigde Naties doen onderzoek naar Zwarte Piet

Nog niet eerder heeft de discussie omtrent Zwarte Piet dergelijke proporties aangenomen zoals vandaag de dag. Ook de Verenigde Naties heeft besloten om zich in te mengen in de kwestie Zwarte Piet. De VN doet namelijk onderzoek naar het Nederlandse Sinterklaasfeest. Onder verantwoordelijkheid van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten buigt een commissie zich over de vraag of Zwarte Piet een racistisch stereotype is. 

Foto: Hans Splinter

De commissie heeft eerder dit jaar een brief verstuurd waarin vermeld staat dat zij ‘informatie’ hebben ontvangen dat Zwarte Piet racistisch zou zijn. Tevens geven ze aan dat de Nederlandse staat het Sinterklaasfeest wilde laten opnemen in de Unesco lijst voor immaterieel erfgoed. Maar dat dit niet ten koste mag gaan van de rechten van minderheden die in Nederland wonen omdat het kwetsend zou zijn.

Lees hier verder.

Foto: Hans via Photopin CC

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!