Voorpagina

Waarom faalt Aung San Suu Kyi om het geweld tegen moslims in Myanmar te veroordelen?

Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit zou schrijven. Gisteren toen Aung San Suu Kyi aanwezig was bij de BBC radioprogramma Today kreeg ik rillingen over mijn rug door haar optreden. Haar tegenstrijdige houding met betrekking tot het geweld waar de moslim gemeenschap in Myanmar onder leidt was zeer verontrustend. 

Foto: UK Department for International Development

Het spijt me dit te zeggen maar ze gebruikt standaard tactieken die door mensen worden gebruikt om iets volstrekt verwerpelijk te bagatelliseren en om niet te hoeven veroordelen.

De eerste tactiek is om daders en slachtoffers als gelijken neer te zetten. Suu Kyi zei namelijk het volgende: “Wat de wereld moet begrijpen: is dat er niet alleen angst is van de kant van de moslims, maar ook aan de kant van de boeddhisten.”

Ze ging er verder op in: “Ja, moslims zijn het doel geweest van geweld, maar boeddhisten ook. Want er is angst aan beide kanten en dat leidt naar al deze problemen. Wat we graag willen is dat de wereld begrijpt dat de reactie van de boeddhisten is gebaseerd op angst.”

Lees de column van David Blair verder op the Telegraph.

Foto: UK Department for International Development via Photo Pin, CC

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!