Voorpagina

Wilders vrijgesproken

16:41 Wilders wil haatzaai-artikelen uit wetboek

PVV-leider Geert Wilders wil dat het artikel over haatzaaien, op grond waarvan hij voor de rechter is gesleept, uit het wetboek van strafrecht wordt gehaald. Wilders vindt dat niet alleen politici, maar alle Nederlanders moeten kunnen zeggen wat ze denken.

12:47 Buitenlandse media: totale triomf voor Wilders

 Dat Geert Wilders vandaag is vrijgesproken, is niet alleen groot nieuws in Nederland. Media uit de hele wereld hebben het vonnis gevolgd, van de Verenigde Staten tot Qatar en van Israël tot Indonesië.

Wilders wordt vrijwel zonder uitzondering gezien als de grote winnaar, niet alleen met de uitspraak maar met het gehele proces. ‘De triomf van de 47-jarige met de geblondeerde leeuwenmanen is bijna totaal: het maandenlange geharrewar met het proces heeft zijn populariteit vergroot’, schrijft het Duitse persbureau DPA.

Geert Wilders vrijgesproken

AMSTERDAM – PVV-leider Geert Wilders is donderdag door de rechtbank van Amsterdam vrijgesproken van het beledigen van moslims, het aanzetten tot haat en het aanzetten tot discriminatie.

Zowel de verdediging als het Openbaar Ministerie (OM) had algehele vrijgespraak geëist.

”Dit is niet zozeer een overwinning voor mijzelf, maar een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting.” Aldus reageerde Wilders. ”Je mag islamkritiek hebben, mij is de mond niet gesnoerd”, zei de PVV-voorman. Lees Verder

Reacties van minderhedenorganisaties

AMSTERDAM – De minderhedenorganisties die zich als benadeelde partijen hadden gesteld in het proces tegen de donderdag vrijgesproken PVV-leider Geert Wilders, gaan een procedure beginnen bij het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties.

Voorzitter Aydin Akkaya van het Inspraakorgaan Turken in Nederland kenmerkt de uitspraak van de rechter als ”een beetje een voorspelde uitspraak”.

“Waar ik verbaasd over ben, is dat door de rechter eigenlijk de context is gecreëerd waarin je eigenlijk iedereen mag beledigen. De rechter zegt dat het toelaatbaar is in de context van het maatschappelijk debat. Met andere woorden: als je een context vindt, zou je tekeer mogen gaan.”

Volgens Akkaya betekent het dat alles in Nederland geoorloofd is “als je maar de juiste context vindt”. “Daarmee is er weer iets bijgekomen op de lijst voor allochtonen. Het blijft zich maar opstapelen. Dan denk ik: wat is het volgende dat we naar ons hoofd geslingerd krijgen? Ik ben zeer teleurgesteld.” Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!