Voorpagina

Van Woerkom toch geen ombudsman

Guido van Woerkom, de voormalig directeur van de ANWB die door de Kamer was benoemd tot Nationale ombudsman, ziet af van zijn benoeming. Dit heeft hij Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg dinsdagmiddag schriftelijk laten weten.

Als reden geeft hij het publieke debat rond zijn benoeming. ‘Naar mijn mening dient de Nationale ombudsman in zijn handelen boven elke twijfel verheven te zijn. Ik kan niet anders dan concluderen dat dit thans niet het geval is en dat het risico bestaat dat de werkzaamheden van de Nationale Ombudsman hierdoor negatief beïnvloed worden.’ De indruk wekt dat kritiek op Van Woerkom slechts uit één hoek kwam, namelijk de omstreden Marokkanen-uitspraak. Dat is niet het geval. Kort na zijn benoeming ontstond ophef over zijn vertrekregeling bij de ANWB. Hij krijgt er een vertrekpremie van ruim € 300.000 mee.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!